Ozonul distruge formaldehidele
Formaldehida este o substanţă chimică periculoasă cu efect cancerigen demonstrat. Contactul prelungit cu formaldehidă poate cauza reacţii alergice, erupţii cutanate, sângerări nazale, astm şi alte probleme respiratorii. Deşi, cu siguranţă nu este un oaspete dorit în locuinţele noastre, de foarte multe ori se dovedeşte a fi mai aproape decât ne aşteptăm. Aflaţi unde se ascunde cel mai adesea acest produs toxic.
Mobilier
În ziua de azi, majoritatea mobilierului este confecţionat din lemn presat sau PAL, materiale pentru care se folosesc, ca liant, diverşi adezivi ce conţin formaldehidă şi alte substanţe chimice. Cel mai bine este sa ozonificam imediat incaparile in care am montat acest mobilier nou.
Produse de curăţare
Produsele care conţin D-limonen pot fi de asemenea periculoase. Limonenul poate intra în reacţie cu ozonul şi produce formaldehidă. Deoarece despre pericolele formaldehidei nu este scris de obicei pe etichetă, încercaţi să evitaţi agenţi chimici de curăţare cu miros de citrice.
Ţigările electronice
Ţigările electronice nu reprezintă o modalitate sigură de a scăpa de dependenţa de fumat. Studiile arată că fumul unor astfel de ţigări conţine de 10 ori mai multă formaldehidă comparativ cu cele obişnuite. Aburul emis de acestea este deosebit de nociv.